Coronavirus

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de impact van het coronavirus op de door u geboekte reis of de reis die u inmiddels zo graag wilt boeken.

Uw veiligheid staat voor ons op de eerste plaats. Daarom staan we in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en onze lokale partners wereldwijd en volgen we de situatie op de voet.

Op deze pagina vindt u de meest actuele, reis gerelateerde informatie rondom het coronavirus. De informatie wordt indien nodig aangepast, zodat u altijd op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.

We weten natuurlijk niet wat er precies gaat gebeuren de komende tijd. De situatie verandert per dag. Uiteraard vinden we het wel belangrijk dat u weet waar u aan toe bent en wat de voorwaarden zijn in deze uitzonderlijke situatie.

U heeft een reis geboekt naar een gebied met een code-rood: 
Als er drie dagen voor vertrek een negatief reisadvies (code rood) is voor uw bestemming, dan mag u de reis kosteloos annuleren. U kunt er in onderling overleg ook voor kiezen de reis uit te stellen.

U heeft een reis geboekt naar een gebied met een inreisverbod:
Indien uw reisbestemming een inreisverbod kent voor de datum van uw vertrek, kunt u helaas niet op reis. Theoretisch gezien is de pakketreis (vlucht, hotels, binnenlands vervoer en eventuele excursies) uitvoerbaar zijn, maar in de praktijk kunt u niet op reis omdat u de toegang tot het land ontzegd wordt of er een (te groot risico op) quarantaine bij aankomst is. In dit geval kunnen we in gezamenlijk overleg bekijken of de reis uitgesteld kan worden. Lukt dit niet of wilt u dit niet, dan zullen we de reis annuleren. Bij annulering vragen we restitutie aan voor alle reeds geboekte onderdelen van uw reis. Aangezien er duidelijk sprake is van een overmachtssituatie neemt iedere partij zijn deel van het verlies c.q. kosten voor zijn rekening. Mooi Vakanties levert de inspanning zoveel mogelijk kosten te besparen voor u, maakt geen winst op uw boeking en neemt de omzetderving voor eigen rekening. Helaas betekent dit dat u ook geconfronteerd kunt worden met kosten. Elke boeking/reis is anders en we bekijken per geval hoe we zoveel mogelijk de schade voor u kunnen beperken.

U wilt uw reis annuleren of uitstellen, zonder dat er een negatief reisadvies is: 
Indien u de reis wilt annuleren, terwijl er geen negatief reisadvies is (dus geen code rood) voor uw bestemming, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden van de ANVR. Meer informatie hierover vindt u op onze website. Mocht u de reis willen uitstellen naar een latere vertrekdatum of wilt u liever naar een andere bestemming, dan zullen we op individuele basis bekijken wat de mogelijkheden zijn en zullen we vanzelfsprekend de eventuele bijkomende kosten zo laag mogelijk proberen te houden.

Reis- en annuleringsverzekering: 
Wij raden altijd aan om een uitgebreide reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, ongeacht de situatie. Bij het kiezen van een verzekering is het belangrijk de polisvoorwaarden goed door te nemen, zodat u weet wat wel en niet wordt vergoed. Let er hierbij specifiek op dat uw reisverzekering ook uw medische kosten ter plekke dekt, indien er (nog) sprake zou zijn van code oranje voor uw bestemming. Onder meer de Allianz reisverzekering (mét module medische kosten) biedt nu ook dekking voor ziekenhuiskosten wanneer u in een land met code oranje Corona mocht oplopen en in een ziekenhuis opgenomen wordt. Ook raden wij u aan te controleren wat uw reguliere ziektekostenverzekering precies dekt. 

Meer informatie
Zie voor meer informatie de websites van Buza, ANVR, de World Health Organization (WHO) en het RIVM.

 

Corona-gerelateerde vragen?
We willen u vriendelijk verzoeken uw eventuele Corona-gerelateerde vragen aan ons te stellen via de mail (info mooivakanties.nl), zodat we afhankelijk van uw specifieke situatie uw vragen zorgvuldig kunnen beantwoorden. We doen onze uiterste best dit zo spoedig mogelijk te doen.