Duurzaam toerisme

Mooi Vakanties hecht belang aan duurzaam toerisme. We vinden het belangrijk om rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is.

Als ANVR-lid is het Mooi Vakanties niet toegestaan reisproducten aan te bieden en activiteiten te ondernemen die mensen, dieren, planten, hulpbronnen, natuur en cultuur op maatschappelijk onaanvaardbare wijze te benadelen, beschadigen, verstoren, uitputten of doden. Ook mogen onze producten geen elementen bevatten die in strijd zijn met geldende lokale, (inter)nationale afspraken en wet- en regelgeving. In het bijzonder betreft het reisproducten waarbij kinderprostitutie het doel is, sprake is van kinderarbeid, verkoop en promotie van verboden souvenirs, de bestemming Zuidpool is en op bedreigde diersoorten wordt gejaagd.

 

Klimaat neutraal reizen:
Reizen is natuurlijk heerlijk, maar heeft helaas ook ongewild negatieve gevolgen voor het klimaat. Gelukkig kunt u groener reizen mogelijk maken, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van deze mooie wereld. 

Greenseat:
Neutraliseer de CO² uitstoot van uw (vlieg)reis heel makkelijk via Greenseat. De opbrengst gaat naar mooie en duurzame klimaatprojecten in ontwikkelingslanden en de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Ga naar http://greenseat.nl/co2-compensatie/ voor meer informatie en boek een groene stoel.

KLM:
Wanneer u vliegt met KLM kunt u ook uw steentje bijdragen aan een verminderde uitstoot van CO² door een vrijwillige extra SAF-bijdrage (Sustainable Aviation Fuel) te betalen. SAF is een duurzamer brandstofalternatief. Zie voor meer informatie deze website van de KLM.